cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Richtlijn verantwoorde en restrictieve toepassing vrijheidsbeperking in de zorg voor mensen met dementie (€ 40.000,-)

Het VUMC EMGO-instituut signaleert behoefte aan een duidelijke richtlijn voor de toepassing van vrijheidsbeperkingen bij mensen met dementie die enerzijds rekening houdt met de opvattingen over goede zorg en anderzijds normen bevat voor een moreel en juridisch verantwoorde toepassing van domotica.
Het project bevat een praktijkgericht onderzoek en een literatuurstudie. Met behulp van de methodiek van concept-mapping zal een expertpanel de kenmerken formuleren voor een best practice van vrijheidsbeperkingen. In de gekozen opzet voor de ontwikkeling van een richtlijn wordt het veld nauw betrokken bij het resultaat en zal het mogelijk zijn al bestaande lokale initiatieven en deelrichtlijnen te integreren in een helder instrument voor zorgverleners in de psychogeriatrie. Het Centraal Fonds heeft besloten voor dit project € 40.000,- ter beschikking te stellen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.