manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Zieke Zielen (waarderingsbijdrage van maximaal € 5.000,-)

De VeenFabriek (een jong en professioneel ensemble waarin kunstenaars, acteurs, muzikanten en wetenschappers samenwerken) wil door middel van muziek, theater en beeldende kunst een brug slaan tussen het leven in het ziekenhuis en de rest van de samenleving. Under cover zullen betrokkenen ervaren wat het is om bepaalde reële rollen te spelen in de wereld der zieken. Door uitwisseling van ervaringen en kennis tussen acteurs, regisseurs, muzikanten, kunstenaars, wetenschappers en zieken, wil men de bestaande ideeën die rond het zieke lichaam bestaan, opsporen, bespreekbaar maken en in beeld, geluid en tekst vatten. Het Centraal Fonds geeft een waarderingsbijdrage van maximaal € 5.000,-.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.