GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

MP3-spelers

In de junivergadering is besloten het project van de Nationale Hoorstichting, dat beoogt gehoorschade tengevolge van het luisteren naar MP3-spelers tegen te gaan, te honoreren onder de voorwaarde dat VWS en de producenten ook een groot deel zouden financieren. Ook hier is het de aanvrager (de Nationale Hoorstichting) niet gelukt de financiering rond te krijgen. Aanvrager heeft het project iets anders ingericht en nu opnieuw ter financiering voorgedragen aan het Centraal Fonds. Ook ten aanzien van dit project is, gelet op het belang, besloten het grootste deel van de kosten te dragen. Echter een bijdrage van de producent blijft als voorwaardelijke eis gesteld.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.