verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

SMS onderhoudsmethode Dikke Vrienden Club (€ 54.385,-)

Het Centraal Fonds heeft in het jaar 2005 een financiële bijdrage toegekend aan de Dikke Vrienden Club. Het betreft een poliklinisch behandelprogramma (gericht op kinderen tussen 8 en 12 jaar met overgewicht of obesitas). Wetenschappelijk onderzoek heeft het positieve effect van de Dikke Vrienden Club bewezen. Echter de effecten op langere termijn laten te wensen over; er is sprake van een hoge uitval onder de patiënten door gebrek aan een effectieve en goedkope onderhoudsmethode. Indien de nazorg goed wordt behartigd kunnen de resultaten van de behandeling langer en beter behouden worden. De Stichting You Turn (in weight) Foundation, die de behandelmethode mee heeft ontwikkeld, wil in een pilot de effectiviteit van een onderhoudsbehandeling, via SMS, bepalen.
Het Centraal Fonds heeft besloten voor dit project onder bepaalde voorwaarden € 54.385,- ter beschikking te stellen.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.