cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Kwaliteitsborging zorgboerderijen (€ 42.000,-)

Het Landelijk Steunpunt Landbouw & Zorg wil een nieuw (digitale) versie van een werkmap voor kwaliteitssystemen van zorgboerderijen ontwikkelen.
De zorgboerderijen willen zich professionaliseren en voldoen aan de Kwaliteitswet Zorginstellingen, met behoud van de unieke kenmerken. Dit gebeurt door deel te nemen aan de kwaliteitsborging, die door de branche zelf is ingesteld. De afgelopen drie jaar hebben 100 boerderijen hun kwaliteitssysteem ter evaluatie aangeboden. 25 bedrijven hebben het keurmerk verworven. Het Centraal Fonds kent aan het project € 40.000,- toe en stelt o.a. als voorwaarde dat in 2010 gemeten en inzichtelijk wordt gemaakt hoeveel boerderijen over het keurmerk beschikken en hoe de spreiding daarvan is. Hiervoor reserveert het Centraal Fonds een bedrag van € 2.000,-.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.