witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Geschiedenis en Toekomst van de Thuiszorg (€ 23.000,-)

Het Nationaal Museum Verpleging en Verzorging (NMVV) heeft financiële steun gevraagd voor het project "Geschiedenis en Toekomst van de Thuiszorg" met het doel het belang van de thuiszorg onder de aandacht van de samenleving te brengen en meer jongeren te interesseren voor de vele mogelijkheden die het werk in de thuiszorg biedt. Het Centraal Fonds stelt € 20.000,- ter beschikking om de publiciteitscampagne voor opleidingen in het VMBO en MBO te bekostigen. Aan de toekenning wordt de voorwaarde verbonden dat na 2 jaar gemeten moet worden of meer leerlingen kiezen voor een beroep in de zorg. Hiervoor reserveert het Centraal Fonds een bedrag van € 3.000,-.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.