cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Seksespecifiek werken in de gezondheidszorg (€ 20.000,-)

Het UMC St. Radboud Vrouwenstudies Geneeskunde wil een onderwijspakket samenstellen, bestaande uit een videofilm en bijpassend werkboek voor seksespecifiek werken in de gezondheidszorg. Het te ontwikkelen onderwijspakket zal een belangrijke ondersteunende rol vervullen bij scholingsactiviteiten voor verzorgenden, verpleegkundigen, paramedici in de thuiszorg, ziekenhuizen, ouderenzorg, beroepsopleidingen van huisartsen, verpleeghuisartsen, sociaal geneeskundigen en specialisten op het terrein van de somatische gezondheidszorg.
Bij een kwalitatief goede zorg zou ook rekening gehouden moeten worden met verschillen tussen mannen en vrouwen en ook met etnische, culturele, leeftijd, en sociaal-economische verschillen. In de gezondheidszorg houdt men hier niet expliciet en vanzelfsprekend rekening mee. Vaak ook niet omdat zorgverleners niet weten hoe dit in de praktijk zou moeten. Het onderwijspakket bestaat uit een videofilm en bijpassend werkboek. Ook zal naar variatie in leeftijd gekeken worden.
De film die geproduceerd zal worden door Van Hemert Produkties zal laten zien hoe in de praktijk van de somatische gezondheidszorg rekening kan worden gehouden met de sekse (en zo mogelijk etnische, culturele en sociaal economische achtergrond) van de patiënt. Het bijbehorende werkboek zal werkvormen bevatten om met fragmenten uit de film te werk te gaan.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.