cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Genetwerkte tafel (€ 25.000,-)

In 2002 heeft Waag Society in samenwerking met het Twiskehuis in Amsterdam een eerste prototype van de Verhalentafel ontwikkeld. De Verhalentafel is een bijzonder vormgegeven meubel dat plaats biedt aan drie toe zes personen. Men kan er via een speciaal ontworpen ICT-applicatie, op ingebouwde schermen historisch audiovisueel materiaal oproepen.
Het gezamenlijk ervaren van de oude beelden, geluiden en verhalen stimuleert de bewoners om hun eigen herinneringen en verhalen met elkaar te delen. Vervolgens kunnen de bewoners indien gewenst hun eigen commentaar en verhalen toevoegen aan en terughoren via de Verhalentafel. De Verhalentafel kan zo na verloop van tijd uitgroeien tot een databank van (levens)verhalen. De Verhalentafel is zelfstandig te bedienen door de bewoners en is daarvoor voorzien van een speciale interface waarbinnen alle interactie tot stand komt door het bedienen van slechts twee 'intelligente' knoppen die binnen de context van de handeling hun functie krijgen. Waag Society wil de functionaliteiten nu verder ontwikkelen en is benaderd door een tiental zorgcentra en verpleeginstellingen die willen participeren in deze nieuwe fase. Besloten is een bijdrage in de financiering van dit innovatieve project te geven.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.