cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Moet-providercursus (€ 24.500,-)

De Stichting Moet (Managing Obstetric Emergencies and Trauma) wil het Engelse scholingsprogramma MOET (trainingsprogramma voor professionals) geschikt maken voor artsen en verloskundigen in Nederland. Daarvoor is een eenmalige investering nodig in mensen (docentenkader) en onderwijsmaterialen. Vaardigheden aanleren en gestructureerd onderhouden om spoedeisende acute noodsituaties tijdens zwangerschap en baring te kunnen opvangen is noodzakelijk. Een nieuwe aanpak is nodig omdat steeds meer professionals parttime werken waardoor er minder patiëntencontacten zijn en vaardigheden moeilijker onderhouden blijven. Bij de benodigde onderwijsmaterialen gaat het om vrouwelijke anatomische resuscitatie-modellen waarmee computersimulaties uitgevoerd kunnen worden. Modellen van het baringskanaal en pasgeboren baby's zijn noodzakelijk om vaardigheden ten behoeve van gecompliceerde bevallingen te verwerven.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.