verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Ontwikkeling voorlichtingsfilm over het vernieuwende besluitvormingsmodel van de Eigen Kracht Conferenties (€ 30.000,-)

De Stichting Eigen Kracht Centrale, is een stichting die de autonomie van burgers in hun aanspraak op zorg bevordert ongeacht het terrein waarop deze wordt verleend. Hiervoor is een begeleidingsmodel ontwikkeld dat de naam Eigen Kracht Conferentie draagt. Tijdens de Eigen Kracht Conferentie stelt een gezin samen met familieleden en andere betrokkenen een hulpplan op om de problemen op te lossen. De familie en het sociale netwerk blijven zo verantwoordelijk voor de eigen problemen en kan op onderdelen hulp vragen van professionele hulpverleners.
Het doel is het verstrekken van de sociale structuur in de samenleving door burgers te activeren, Het gewenste resultaat van een Eigen Kracht Conferentie is een door de familie gemaakt en gedragen plan, waarbij er van het begin af aan een goede samenwerking mogelijk is tussen familie en professionals. De samenwerking tussen familie en professional vanaf het begin en is de belangrijkste voorwaarde voor succes. De Stichting wil een video maken die zich toespitst Film 2 spitst op de omslag die nodig is om als professional te werken met de Eigen Kracht Conferenties.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.