niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Website PratenOnline (voorheen: Tieners on Line) (€ 85.000,-)

De Stichting PratenOnline wil een website ontwikkelen die zich richt op tieners in de leeftijd van 12-20 jaar met depressieve klachten. Voornaamste kenmerken van de website zijn dat deze informatie geeft over depressie, voorziet in een 24 uurs forum waar kinderen anoniem met leeftijd- en lotgenoten ervaringen en tips kunnen uitwisselen en daarnaast de mogelijkheid biedt tot kosteloze en anonieme individuele therapie bij een professionele hulpverlener.
PratenOnline onderscheidt zich vooral van vergelijkbare websites door de kwaliteit van dienstverlening, en vooral de mogelijkheid van kosteloze één op één therapie. Omdat jongeren zich niet gemakkelijk wenden tot bestaande hulpverleningsorganisaties kan PratenOnline dè oplossing zijn voor de opvang van tieners met depressieve klachten.

www.PratenOnline.nl

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.