verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Een nieuwe levensfase (€ 36.400,-)

De Protestants Christelijke Ouderen Bond wil ter voorkoming van sociaal isolement en eenzaamheid een cursus "Een nieuwe levensfase" op lokaal niveau aanbieden voor een brede groep 55-plussers. Deze cursus onderscheidt zich van een paar andere, meer onderzoekachtige projecten (universiteit Groningen en Utrecht) doordat zij uitgaat van de eigen mogelijkheden en ambities van de cursist en zeer praktisch gericht is. De cursus bevordert de sociale cohesie en zelfstandigheid en levert een bijdrage aan de stabiliteit en kwaliteit van het leven. 55-plussers worden zich bewust van hun eigen mogelijkheden, kwaliteiten en wensen en hoe zij daaraan vorm kunnen geven binnen hun eigen woonomgeving.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.