alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Nationale Hoortest (€ 58.100,-)

De Nationale Hoorstichting heeft in januari 2003 de Nationale Hoortest geïntroduceerd. De Nationale Hoortest is een telefonische test waarbij bellers via een 0900-nummer binnen enkele minuten een beeld kunnen krijgen van de kwaliteit van hun gehoor. De test kent geen drempels en is tegelijkertijd een gemakkelijke, snelle en betrouwbare test met een duidelijk advies. In de tijd dat de telefoontest ontwikkeld is, werd nog niet gedacht aan Internet als uitstekend middel om het gehoor te kunnen testen. Inmiddels zijn twee Internethoortesten ontwikkeld: de kinderhoortest (www.kinderhoortest.nl) en de jongerenhoortest (www.oorcheck.nl). De Nationale Hoorstichting wil nu voor de doelgroep volwassenen een internetversie ontwikkelen van de Nationale Hoortest.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.