alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Buurtzorg in uitvoering (€ 21.250,-)

Met het project Buurtzorg wil Civiq een bijdrage leveren aan het bevorderen van de kennis bij de doelgroep over de mogelijkheden van de "vrijwillige inzet in de buurt" voor patiënten en cliënten uit de zorg die vaak minder contact met anderen hebben dan zij willen en nodig hebben. Het project buurtzorg richt zich op de ontwikkeling van modellen van vrijwillige inzet als instrument bij buurtparticipatie, ten behoeve van de integratie van cliënten uit de zorgsector die in gewone wijken wonen. Uit literatuurstudie blijkt dat buurtbewoners, bij wie sprake is van risico op sociale uitsluiting ten gevolge van beperking in lichamelijk, zintuiglijk, geestelijk en/of verstandelijk functioneren, vooral behoefte hebben aan laagdrempelig contact met andere buurtbewoners.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.