cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Real Victory (€ 19.870,-)

Overgewicht van tieners vormt een toenemend probleem in Nederland. Overgewicht kan niet alleen leiden tot hart- en vaatziekten, diabetes mellitus type 2, aandoeningen van het bewegingsapparaat maar ook tot psychosociale problemen zoals een negatief zelfbeeld en minder zelfvertrouwen. De meest belovende behandeling lijkt een combinatie van interventiestrategieën; gericht op voeding, het terugbrengen van inactiviteit en zittend gedrag, waarin gedragstherapeutische technieken worden gehanteerd en waarin ook ouders betrokken worden. In het programma van Victory Camp, een zomerkamp voor jongeren tussen 10 en 19 jaar met overgewicht, wordt deze combinatie van interventiestrategieën gemaakt. Victory Camp benadert het probleem overgewicht op een positieve manier, zet de mogelijkheden voor de jongeren op een rijtje en benadrukt de verantwoordelijkheid en de keuzes van de jongeren.
De toekenning betreft een bijdrage voor de ontwikkeling, uitvoering, evaluatie en implementatie van een toegankelijk begeleidingsprogramma voor jongeren met overgewicht die al een zomerkamp/behandeling hebben ondergaan. Tevens zal een terugkomkamp ontwikkeld worden voor degenen die deelnamen aan een zomerkamp en of begeleidings-cursus. Het beoogde eindresultaat bestaat daarmee uit een aanbod van drie modules.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.