manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Verwachtingen en voorkeuren van patiënten t.a.v. de samenwerking 1e en 2e lijn (€ 24.595,-)

De aanvrager, Knelpunt Onderzoek Transmurale Samenwerking (KNOT's: disciplinegroep huisartsgeneeskunde RUG) wil onderzoek doen naar ervaringen, verwachtingen en voorkeuren van patiënten t.a.v. de samenwerking tussen de 1e en de 2e lijn. Experimenten met nieuwe vormen van transmurale samenwerking vinden volop plaats. In Groningen is een academische zorgketen gestart, waarin de Academische Huisartspraktijk Groningen intensiever gaat samenwerken met specialisten van het AZG. De academische zorgketen biedt gestructureerde transmurale zorg met als doel de continuïteit van de zorg te waarborgen en de zorg beter af te stemmen op de behoefte van de patiënt. Wat die behoefte van de patiënt is, is tot nu toe in de experimenten onderbelicht gebleven. KNOT's beoogt hierin inzicht te krijgen door inventarisatie van verwachtingen, voorkeuren en wat patiënten beweegt bij het maken van keuzen. Mits een bepaalde medefinancier bereid is ook te investeren wordt dit project door het Centraal Fonds ondersteund.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.