cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

De patiënt als informatiedrager (€ 35.074,-)

De Vereniging Spierziekten Nederland heeft een aanvraag ingediend voor het Project "De patiënt als informatiedrager". Het doel van dit project is om de huisarts instrumenten aan te reiken voor een adequate behandeling en begeleiding van mensen met een zeldzame ziekte. Cruciaal daarbij is het maatwerk: de arts dient op het juiste moment over de juiste informatie te beschikken. Door het ontbreken van het maatwerk worden ongewild fouten gemaakt en komt niet zelden de relatie tussen de huisarts en de patiënt onder druk te staan.
Dit pilotproject beoogt een oplossing te ontwikkelen voor dit probleem. Een belangrijk aspect van de oplossing is dat de patiënt als informatiedrager optreedt. Hij brengt de relevante informatie voor de arts mee naar de spreekkamer. De huisarts moet de meegebrachte informatie herkennen als betrouwbaar en moet op basis van de informatie adequaat kunnen handelen.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.