GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Informatie-op-maat: voorlichtingsmateriaal voor ouderen met lichte cognitieve stoornissen en hun naasten (€ 40.000,-)

Het door UMC St. Radboud ingediend project heeft als doel een informatieboek en een DVD te ontwikkelen voor ouderen met lichte cognitieve stoornissen en hun naasten. Het boek en de DVD zullen worden gebruikt als begeleidend materiaal bij voorlichting en behandeling in de zorg, en als begeleidende cursusmateriaal bij op deze problematiek gerichte ondersteuningsgroepen. De eerste ervaring heeft geleerd dat naast het delen van ervaringen, het verstrekken van informatie een belangrijke plaats inneemt in deze groepen. Op basis van literatuur, maar vooral op persoonlijke ervaringen van de deelnemers, worden thema's geselecteerd en materiaal verzameld. Het verzamelde materiaal wordt uitgewerkt door een medisch psycholoog met journalistieke ervaring en door een videoproductieteam.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.