cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Vision op de ARM (€ 70.000,-)

De ARM is een robotmanipulator voor motorisch gehandicapte mensen met een beperkte restfunctie. Met een joystick of keypad kunnen zij de robotarm besturen om alledaagse taken uit te voeren zoals eten, drinken en op het hoofd krabben. De ARM die nu bij veel gehandicapten in gebruik is stelt nog hoge eisen aan de gebruiker, wat resulteert in een hoge cognitieve (mentale) en fysieke belasting. Veel gebruikers laten de ARM nu ook staan. TNO TPD heeft een aanvraag ingediend, ondersteund door Revalidatiecentrum Het Dorp en de Vereniging Spierziekten Nederland, voor financiële steun van het project Vision op de ARM. Het betreft een gebruikersonderzoek naar een nieuwe functionaliteit voor de robotarm ARM (voorheen de Manus). De verbeteringen moeten er voor zorgen dat gebruikers de ARM langer achter elkaar kunnen gebruiken.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.