GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Stichting Mentorschap (€ 43.109,12)

Voor mensen die niet (meer) in staat zijn om beslissingen te nemen over hun verzorging, verpleging en behandeling is wettelijke vertegenwoordiging geregeld. De vertegenwoordiging wordt meestal door de partner of een familielid ingevuld. Er zijn echter mensen die voor deze wettelijke vertegenwoordiging niemand in hun omgeving hebben. Dan kan een vrijwilliger als mentor worden aangesteld. De Stichting Mentorschap beoogt te voorzien in een pool van vrijwillige en deskundige mentoren voor wilsonbekwame cliënten in verpleeg- en verzorgingshuizen.
Om de verzelfstandiging van de Stichting Mentorschap tot een landelijk opererende organisatie te realiseren en het veld een handboek te kunnen bieden, geeft het Centraal Fonds een financiële bijdrage.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.