cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

BikeTender (€ 95.000,-)

De BikeTender is een bagagewagentje dat gemakkelijk aan en van de fiets geklikt kan worden. Daardoor is het mogelijk het wagentje mee de winkel in te nemen. Als het vol zit met boodschappen wordt het weer aan de bagagedrager vastgemaakt. Door de zijwielen uit te klappen kan het wagentje bovendien extra steun verlenen aan fiets en fietser. Het bagagewagentje heeft een leuke moderne uitstraling en is daardoor niet stigmatiserend. De BikeTender kan mensen in staat stellen langer te fietsen en daardoor meer in beweging te blijven. Ook zelf de boodschappen blijven doen is hiermee langer mogelijk. De bedenker van de BikeTender is productontwerper Flip Ziedses Des Plantes. Het fonds heeft hem onder bepaalde voorwaarden financieel in de gelegenheid gesteld 10 prototypes te laten ontwikkelen.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.