manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Databank hulpmiddelen die de zelfredzaamheid vergroten (€ 16.000,-)

Steeds meer ouderen willen zo lang mogelijk - en liefst zo zelfstandig mogelijk - deelnemen aan de samenleving. Er zijn talloze gebruiksvriendelijke en comfortverhogende producten op de markt die dit ondersteunen. Maar bestaande producten worden maar matig gebruikt omdat mensen onvoldoende inzicht hebben in wat er op de markt is en welk product voor hun situatie het beste is. Informatie over het aanbod is onvolledig, versnipperd of slecht toegankelijk en de verschillende producten worden veelal vanuit het aanbod beschreven. Al in 2003 wilde het Kwaliteitsinstituut voor Toegepaste ThuisZorgvernieuwing (KITTZ) een databank ontwikkelen voor producten die de zelfredzaamheid bevorderen en instandhouden. In 2003 honoreerde het fonds deze aanvraag met 50% van het gevraagde bedrag, mits de financiering rond zou komen. Uit de prijsvraag-inzendingen (door Suzanne Horrevoets-Knoop) kwam duidelijk naar voren dat er grote behoefte bestaat aan informatie over beschikbare hulpmiddelen. Daarom heeft het fonds besloten het hele project te financieren.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.