witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Kom er eens uit (€ 30.000,- garantiebedrag)

Het winnende idee voor de prijsvraag 'Zorg voor een goed idee' kwam van het Cambreur College in Dongen (NB). Onder de titel 'Kom er eens uit' adopteerde deze vmbo-school verzorgingshuis De Volckaert. Derdeklassers van de afdeling Zorg en Welzijn bieden belangstellende bewoners van het verzorgingshuis activiteiten en/of uitstapjes aan. Jong en oud komen hierdoor dichter bij elkaar. Ook ruiken de jongeren aan het werk in de ouderenzorg. Dit contact kan tot gevolg hebben dat het imago van zowel de zorg als de vmbo-scholen wordt opgepoetst. Het eerste jaar heeft in elk geval niets dan vreugde opgeleverd, aan biede kanten. Dit project kan dienen als een voorbeeld en kan door andere vmbo-scholen met een afdeling Zorg en Welzijn worden nagevolgd. De eerste prijs impliceerde dat het fonds het project financieel mogelijk zou maken. Het Cambreur College heeft voor de uitvoering van het project voor het eerste jaar een bedrag van maximaal € 10.000,- gekregen en een garantstelling van hetzelfde bedrag voor de twee daarop volgende jaren.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.