GZ_2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Symposium Heersen de Fouten (€ 2.500,-)

Medische fouten zijn de laatste tijd nogal eens in het nieuws. Dit is niet verwonderlijk, want de gevolgen van een verkeerde diagnose of foutieve behandeling kunnen zeer ingrijpend zijn. De patiënt legt zijn gezondheid in handen van de arts en terecht stelt hij de hoogste eisen aan de kwaliteit van de zorg. Artsen zijn zich heel goed bewust van deze hoge eisen. Als er zich dan een foute beoordeling of behandeling voordoet, ontstaan bij beide partijen vaak gevoelens die moeilijk te verwerken zijn. Het symposium 'Heersen de Fouten' nam dit thema als uitgangspunt. Verder werd bekeken in hoeverre fouten in de medische wereld hun eigen kenmerken hebben, hoe ermee wordt omgegaan door artsen en of de opleiding er voldoende in voorziet om aankomend artsen te leren op een goede manier met hun eigen fouten om te gaan.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.