cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Website Slechthorendheid (€ 8.000,-)

In Nederland hebben circa anderhalf miljoen mensen in meer of mindere mate problemen met het gehoor. Met name de groep ouderen is omvangrijk. De behoefte aan informatie is groot. Internet is juist voor mensen met een auditieve beperking een goede bron van informatie en dialoog. Bij het bekijken van een website en bij het communiceren via internetforums speelt doofheid immers geen rol. De Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) en de Federatie van Ouders van Slechthorende kinderen en van kinderen met Spraak-/taalmoeilijkheden (FOSS) hebben een geheel vernieuwde interactieve website (www.nvvs.nl en www.foss-info.nl) gerealiseerd. Op deze website staat onder meer overzichtelijke informatie over zorg en welzijn bij gehoorproblemen, nieuws en actuele ontwikkelingen, een prikbord voor vragen, forumdiscussies en eigen subsites van de verengingsafdelingen. Met de nieuwe website kan de omvangrijke groep van slechthorenden en betrokkenen van informatie worden voorzien. Bovendien draagt de site bij aan een grotere assertiviteit en meer zelfredzaamheid van de doelgroepen.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.