GZ_1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Internet in Groot Klimmendaal (€ 4.500,-)

Kinderen, jongeren en volwassenen die in een van de klinieken van revalidatiecentrum Groot Klimmendaal moeten revalideren komen uit het hele land en verblijven vaak voor langere tijd in de kliniek. Zij missen hun thuisomgeving en voelen zich geïsoleerd van de samenleving. Een veelgehoorde wens van deze mensen is dan ook om tijdens hun verblijf te kunnen internetten en e-mailen om hun sociale contacten te kunnen onderhouden. Bovendien is internet en e-mail met name voor jongeren van essentieel belang voor de voortzetting van school of studie. Huiswerkopdrachten, contacten met mentoren en medescholieren komen veelvuldig via internet tot stand. Het Fonds heeft een waarderingsbijdrage gegeven voor de aanschaf van drie speciale stoelen voor bij de computers.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.