cure4.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Campagne 'Ga ALS te lijf!' (€ 10.000,-)

In Nederland hebben zo'n 1.500 jonge mensen de dodelijke spierziekte ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een progressieve ziekte die alle spieren aantast. De patiënt overlijdt gemiddeld drie tot vijf jaar na de diagnose. ALS is een betrekkelijk onbekende ziekte, zeker bij het grote publiek en overheden, maar zelfs in de medische wereld. Deze onbekendheid heeft tot gevolg dat de ziekte laat wordt onderkend en dat aanvragen voor faciliteiten zoals rolstoelen en tilliften door gemeenten te langzaam worden behandeld. De patiënt en zijn familie ondervinden vaak ook weinig steun en begrip vanuit de omgeving. Dit alles levert veel onnodig verdriet op. Stichting ALS Nederland zet zich in om de situatie voor patiënten te verbeteren. Het Fonds heeft een bijdrage geven waarmee een mailing is gestuurd, waardoor de bekendheid is toegenomen en het donateursbestand is uitgebreid.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.