alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Pilot Donorwerving (€ 65.000,-)

Het tekort aan donoren is één van de grootste problemen bij orgaantransplantatie. Als een noodzakelijke transplantatie te lang op zich laat wachten leidt dit vaak tot complicaties van de ziekte of zelfs tot overlijden. En helaas worden de wachtlijsten voor orgaantransplantatie steeds langer. Na invoering van de Wet op de Orgaandonatie in 1995 is het aantal donoren nauwelijks gestegen. Aangezien het grootste deel van de donororganen ter beschikking komt na overlijden is het een sociaal-maatschappelijke kwestie om burgers zo goed mogelijk te informeren en ze de keuze van orgaandonatie voor te leggen. Het Erasmus MC heeft met vijf andere ziekenhuizen in de regio Rotterdam in 2004 een studie naar donorwerving gedaan. Op 8 maart 2005 zijn de studieresultaten gepresenteerd tijdens een symposium. Aansluitend zijn maatregelen voorgesteld om het donorpotentieel te verhogen.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.