cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Intensieve neurorevalidatie bij jeugdigen met bewustzijnsstoornis (€ 16.000,-)

Traumatsich hersenletsel heef ingrijpende persoonlijke én maatschappelijke gevolgen. Vermindering of zelfs opheffing van die gevolgen zou veel leed en kosten kunnen besparen. Er komst steeds meer informatie beschikbaar waaruit blijkt dat hersenen meer herstelvermogen bezitten dan lange tijd werd gedacht en ook dat dit vermogen wellicht te beïnvloeden is. In Revalidatiecentrum Leijpark wordt een experimenteel behandelprogramma, intensieve neurorevalidatie, toegepast bij kinderen en jongeren in een verlaagde bewijstzijnstoestand. Het doel is uitlokken, versnellen en vergroten van neurologisch herstel, zodat een hoger niveau van functioneren kan worden bereikt dan zonder deze behandeling. Het Fonds gaf hiervoor in 2000 al een bijdrage. Nu het experiment een tijdje loopt, is duidelijk geworden dat een klinisch effectonderzoek nodig is om de meerwaarde van de behandeling aan te tonen. Hiervoor geeft het Fonds opnieuwe een bijdrage.

banner jv 2017 250px

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.