cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Hart'stocht (€ 25.000,-)

Stichting Zuidenwind wil in een coproductie met de omroep NCRV een documentaire realiseren genaamd "Hart's tocht". Doel van het project is openheid te creëren over de sociaal-maatschappelijke en ethisch-morele aspecten van hartdonatie, maar het voornaamste doel is de discussie over orgaandonatie te stimuleren. Er wordt een documentaire gemaakt van twee afleveringen van elk 38 minuten. Deze zal worden uitgezonden door de NCRV. Ook wil men de documentaire op video zetten zodat deze verspreid kan worden onder o.a. scholen en bibliotheken. Als insteek voor de documentaire heeft men gekozen de wens die leeft bij de ontvanger van een hart en de nabestaanden van een overleden hartdonor, om elkaar te ontmoeten, en de strijd die daar geleverd moet worden. Het Centraal Fonds geeft een financiële bijdrage aan dit project. Het project is uiteindelijk niet opgestart.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.