witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Databank hulpmiddelen die de zelfredzaamheid vergroten (€ 217.750,-)

KITTZ wil een databank met producten ontwikkelen die de zelfredzaamheid bevorderen en instandhouden. Steeds meer ouderen willen en moeten zo lang mogelijk zelfstandig en zelfredzaam participeren in de samenleving. Gebruiksvriendelijke, veilige en comfort verhogende producten ondersteunen het zelfredzaam wonen en voorkomen een voortijdig beroep op de gezondheidszorg. Bestaande producten worden echter onvoldoende gebruikt omdat mensen geen inzicht hebben in wat er bestaat en welke producten in hun situatie het beste het comfort verhogen, veilig zijn en de zelfredzaamheid vergroten. Informatie over het aanbod is onvolledig, versnipperd of slecht toegankelijk en de verschillende producten worden veelal vanuit het aanbod beschreven. Mits de financiering helemaal rond komt en financiering van de continuïteit is gewaarborgd levert het Centraal Fonds een bijdrage.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.