niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Beeldtelefoonzuil (€ 128.350,-)

De Stichting Robin heeft in het jaar 2000 een beeldtelefoonzuil ontworpen en gerealiseerd. De ontwikkeling is mogelijk gemaakt met financiële steun van ons fonds. Inmiddels is het ontwerp geëvalueerd en waar nodig aangepast. Tijdens een bijeenkomst in de zomder van 2002 werd in het Cobramuseum in Amsterveen het definitieve ontwerp gepresenteerd. Doel van de Stichting Robin is om in 2003 honderd communicatiesets aan te bieden aan kinderafdelingen van zorginstellingen in Nederland. Het fonds heeft besloten 17 communicatiesets te financieren. De deelnemende zorgverzekeraars in het fonds hebben een kinderafdeling in hun regio aangewezen waar de beeldtelefoonzuil geplaatst zal worden.

Banner vierkant

Opgroeien na behandeling van een aangeboren gat in het middenrif: Een levenslang probleem (€ 43.400)

Congenitale hernia diafragmatica (CHD) is een zeldzame aangeboren aandoening die bij 1 op de 3.000 pasgeborenen voorkomt. Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 50-60 kinderen met deze aandoening worden geboren.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.