manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Therapie op maat in pediatrische psoriasis door het niet-invasief meten van oppervlakkige cytokines € 48.000

Dit project heeft als doel de therapiekeuze bij kinderen en adolescenten met psoriasis te innoveren, te optimaliseren en te personaliseren, door het vinden van cytokines die kunnen fungeren als biomarker. Het voorspellen van het beloop van psoriasis bij kinderen is tot nu toe niet mogelijk, en is vanuit klinisch perspectief zeer relevant. Bij de kinderen die een systemische behandeling nodig zullen hebben om hun psoriasis voldoende onder controle te houden, wil het Radboudumc dit graag op voorhand (binnenkomst op de poli) weten. Bekeken wordt of de niet-invasieve TAP-methode, gebruikmakend van een pleister, hiervoor geschikt is. Op deze manier kunnen de verschillende behandelstappen sneller doorlopen worden of zelfs worden overgeslagen ten opzichte van kinderen die ook na jarenlange follow-up een psoriasis houden die met alleen lokale behandeling goed onder controle te houden is. Het Radboudumc heeft van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars maximaal € 48.000 toegekend gekregen voor de uitvoering van dit project.

 
 
banner jv 2017 250px

SFC Aruba - Wie Yin € 12.400

Aruba kent geen 24-uursopvang voor kinderen met een verstandelijke en/of meervoudige beperking en het aantal pleeggezinnen dat in staat is om kinderen met een beperking op te vangen is minimaal.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.