cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Velocity (€ 50.000)

Om de lange termijn prognose van kinderen met aangeboren hartafwijkingen te verbeteren, is inzicht in de onderliggende oorzaken van hartfalen en andere complicaties bij de individuele patiënt nodig. Gevoelige diagnostische beeldvormingstechnieken zijn hierbij van groot belang. Een innovatieve beeldvormingstechniek is de 4D flow MRI, waarmee de bloedstromingen in beeld kunnen worden gebracht, zonder dat er röntgenstraling of contrastmiddelen hoeven te worden gebruikt of een hartkatheterisatie nodig is. In samenwerking met het Centrum voor Aangeboren Hartafwijkingen Amsterdam-Leiden (CAHAL; samenwerkingsverband van het LUMC, VUmc en AMC) gaat het UMCU, met steun van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, de toegevoegde waarde van 4D flow MRI bij twee groepen patiënten bepalen: 1) Patiënten bij wie een Fontan-circulatie is toegepast; 2) Patiënten bij wie een arteriële switch operatie heeft plaatsgevonden, omdat de grote vaten op de verkeerde hartkamer aangesloten waren. Van groot belang bij deze toekenning was de aanzienlijke bijdrage (€ 200.000) die stichting Hartekind bereid is aan het project te leveren.

 
Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.