niekdejongprijs.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

‘Hoi Dokter, Doei Liesbreuk’: Leeftijdsspecifieke informatie voor Kinderen En ouders (LIKE) (€ 80.897)

Liesbreukherstel is de meest voorkomende operatie bij kinderen en wordt steeds vaker in dagbehandeling uitgevoerd. Hierdoor is er minder tijd voor de preoperatieve voorbereiding. Goede preoperatieve informatie over de procedurele en sensorische aspecten van de ingreep voor kinderen en ouders is wel van belang. De meeste voorlichtingsfolders over ingrepen bij kinderen zijn echter verouderd, bevatten teveel tekst en zijn primair gericht aan ouders. Het Kinderchirurgisch Centrum Amsterdam (AMC/VUmc) gaat, met financiële steun van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars, leeftijdsspecifieke informatie voor kinderen ontwikkelen, daarbij rekening houdend met welke methode van informatievoorziening voor welke leeftijd en ontwikkelingsniveau het meest effectief is. 

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.