cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Aanschaf mobiel röntgenapparaat t.b.v. medische zorg in het Zuiden van Peru (€ 10.000)

In 2012 is het kinderziekenhuis Tony Molleapaza Rojas in Arequipa, in het Zuiden van Peru, geopend. Het kinderziekenhuis is een initiatief van Stichting Fundacion Paz-Holandesa (in Nederland) en de Asociación PAZ-Holandesa (in Peru). Het ziekenhuis heeft ongeveer 40 bedden, meerdere spreek- en operatiekamers, een polikliniek, een röntgenafdeling, een laboratorium, een apotheek, een EHBO, een gastenverblijf en een volledig gecomputeriseerd ziekenhuismanagementsysteem. Daarnaast organiseert Stichting Fundacion Paz-Holandesa gemiddeld 6 keer per jaar een medische campagne in de rurale gebieden: de dorpen liggen vrijwel allemaal tussen de 5 en 12 uur reizen van Arequipa. De medische posten in deze gebieden beschikken niet over adequate medische voorzieningen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft € 10.000 ter beschikking gesteld voor de aanschaf van een mobiel röntgenapparaat (inclusief laptop en software). 

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.