witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Verbeteren van de informatievoorziening over erfelijke hartziekten voor kinderen en jongvolwassenen (€ 13.000)

Erfelijke hartziekten, zoals erfelijke cardiomyopathieën en hartritmestoornissen, kunnen zich openbaren op kinder- en (jong)volwassenleeftijd en kunnen symptomen van hartfalen of plotse hartdood veroorzaken. Om erfelijke hartziekten te voorkomen of in een vroeg stadium te behandelen, is het van belang dat familieleden tijdig worden opgespoord. Uit onderzoek blijkt dat de helft van de familieleden met mogelijk een erfelijke hartziekte zich niet meldt voor erfelijkheidsadvisering. Voor de ontwikkeling van een landelijke website waar informatie vindbaar is over erfelijke hartziekten heeft het Innovatiefonds aan het AMC een bedrag ter beschikking gesteld van maximaal € 13.000.

 
Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.