cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

YP Face It! (€ 202.004)

In Nederland zijn er naar schatting meer dan 250.000 jongeren met een zichtbare aandoening, die aangeboren kan zijn en/of het gevolg is van een huidaandoening, trauma, ziekte of medische behandeling. Uit onderzoek blijkt dat één derde van deze jongeren hierdoor psychologische problemen ontwikkelt. Ze hebben onvoldoende zelfvertrouwen, zijn ontevreden over hun lichaam, voelen zich angstig in sociale situaties en trekken zich terug. Ook functioneren zij minder goed op school. In Engeland is een online interventie ontwikkeld voor jongeren met zichtbare aandoeningen: ‘YP Face It’, afgeleid van een evidence-based programma voor volwassenen. Gebleken is dat ‘YP Face It’ in een behoefte bij de doelgroep voorziet, leidt tot meer zelfvertrouwen en een afname van de mate van angst in sociale situaties. Het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis heeft van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars financiële steun gekregen (maximaal € 202.004) om het Engelse programma in het Nederlands te vertalen en na te gaan of Nederlandse jongeren die kampen met een uiterlijk gerelateerde problematiek, ook baat hebben bij het programma. Bij positief resultaat zal het programma in ieder geval in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis, het UMC Utrecht en het Radboudumc worden geïmplementeerd.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.