verwenzorg-header20.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Effectiveness of Continuous Glucose Monitoring (CGM) versus stepped care (€ 30.000)

Ernstige hypoglykemieën hebben grote gevolgen voor de kwaliteit van leven, veroorzaken ernstige morbiditeit en hogere gezondheidzorgkosten bij patiënten met type 1 diabetes. Door patiënten te leren het optreden van een hypo beter te kunnen voorspellen, kunnen hypo’s worden voorkomen. Het VUmc wil een onderzoek uitvoeren waarin de (kosten)effectiviteit van een stepped care benadering startend met HypoBewust (een cursus gericht op het herkennen en voorkomen van hypo’s (stap 1); en vervolgens indien nodig ‘Continue Glucose Monitoring’ (CGM; stap 2) vergeleken wordt met alleen CGM. Om bij ZonMw voor een toekenning in aanmerking te komen, dient er minstens 10% cofinanciering verkregen te worden. Het Innovatiefonds heeft, vanwege het belang van het onderzoek voor patiënten, de co-financiering ter beschikking gesteld.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.