cure1.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Disseminatie BIBHEP-programma (€ 34.304)

De Nederlandse Leverpatiënten Vereniging (NLV) werkt samen met Liverdoc en het Erasmus MC aan de laatste fase van het landelijke BIBHEP-programma (gefinancierd door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars). In samenwerking met SJB Media heeft de NLV een mediaplan ontwikkeld waarin de heersende visie (dat hepatitis een acute ziekte is en vanzelf geneest) centraal staat, om te buigen naar een bewustzijn dat hepatitis B en C vaak chronisch zijn en de huidige eenvoudige behandeling overlijden kan voorkomen. Het gaat om een boodschap die grote gezondheidswinst kan opleveren. 

 Het is niet gebruikelijk dat het Innovatiefonds Zorgverzekeraars een financiële bijdrage toekent voor disseminatie als losstand doel. besloten is toch een bijdrage toe te kennen omdat het in feite gaat om verdere verspreiding van het gedachtegoed dat voort is gekomen uit een door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars reeds gesteund project. 

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.