witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Informatie voor ouders over het Nefrotisch Syndroom (NS) bij kinderen; Patiëntenversie van de Zorgstandaard (€ 21.480)

Nierpatiënten Vereniging Nederland beoogt met de door het Innovatiefonds Zorgverzekeraars ter beschikking gestelde bijdrage (in samenwerking met de Vereniging Samenwerkende Ouder- en Patiëntenorganisaties (VSOP)) om voor patiënten, aanstaande zorgverleners en ouders een vertaling van de Zorgstandaard NS te ontwikkelen die volledig is toegespitst op de zorg voor kinderen met NS. Het resultaat is een overzichtelijke en leesbare patiëntenversie die ouders (en indirect hun kinderen) informeert over de ziekte, de zorg waarop zij mogen rekenen en de manieren waarop zij zelf zo goed mogelijk regie kunnen houden over de ziekte. De bijdrage is toegekend omdat dit project eerder in 2014 gesteunde projecten completeert.

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.