witte-wegenwacht_header17.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Gezondheid voor moeder en kind in Kenia (€ 37.500) 

Stichting Dorcas heeft een bijdrage gekregen voor een project dat wordt uitgevoerd in Loitokitok in Kenia. Moeders en kinderen in die regio krijgen vaak te maken met gezondheidsproblemen en relatief veel moeders en kinderen sterven jong. Door middel van onderwijs en voorlichting wil Dorcas de gezondheid van moeders en kinderen verbeteren en ook de (toegang tot) zorg verbeteren. In het project zullen gezondheidszorgmedewerkers en vrijwilligers getraind worden op het gebied van seksuele gezondheid en de zorg voor moeder en kind. Hierbij komen onder andere aan bod: het gebruik van voorbehoedsmiddelen, meisjesbesnijdenis en het uithuwelijken van meisjes op jonge leeftijd, goede zorg voor, tijdens en na de bevalling, het voorkómen van de overdracht van hiv van moeder op kind, het geven van borstvoeding en de bereiding van gezond voedsel. Het ter beschikking gestelde bedrag is specifiek bedoeld voor het bekostigen van de trainingen van lokale gezondheidswerkers en vrijwilligers. 

 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.