cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Op weg naar integrale zorg & ondersteuning voor kinderen met een chronische aandoening en het gezin (€ 22.360)

Voor de ontwikkeling en proefimplementatie van een tool met handvatten voor de organisatie van integrale zorg en ondersteuning aan kinderen met een chronische aandoening en het gezin, heeft Vilans € 22.360 toegekend gekregen van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. De tool is bedoeld voor professionals die betrokken zijn bij die integrale zorg en ondersteuning: kinderartsen, psychiaters en psychologen in het ziekenhuis en de GGZ (specialisten), en professionals in wijk- en schoolteams (generalisten). De tool bestaat uit portretten van gezinnen, goede voorbeelden van integrale zorg en ondersteuning, reflectievragen en aanbevelingen. Professionals kunnen de tool gebruiken om de regionale samenwerking vanuit diverse perspectieven te bespreken en zo te komen tot verbeterafspraken. De toegekende bijdrage is uitsluitend bedoeld voor het dekken van kosten van de ontwikkeling van de filmportretten. 

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.