cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

De NOVO Studie: Nieuwe Onderzoekstechniek voor Vrouwen met pijn Op de borst (€ 25.000)

De NOVO Studie is een onderzoek naar betere opsporing van hart- en vaatziekten bij vrouwen. In een eerste fase wordt een groep vrouwen samengesteld die aan het uiteindelijke onderzoek deel kunnen nemen. Middels een CT-scan met contrast (CTA) worden 50 potentiële deelneemsters, vrouwen met pijn op de borst, in deze fase onderzocht. Als blijkt dat zij vernauwing in de grote bloedvaten hebben, krijgen zij direct de reguliere behandeling en nemen verder niet deel aan de NOVO Studie. Met behulp van contrast echocardiografie (MCE) wordt gekeken of het probleem in de kleine vaten van het hart zit en indien nodig worden ook deze vrouwen behandeld. Deelname aan deze eerste fase betekent dus aanvullend onderzoek en zo nodig behandeling en leidt daarmee tot behandelingsperspectief voor een nog veel grotere groep. Vrouwen die deelnemen kunnen daar direct baat bij hebben. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft maximaal € 25.000 toegekend voor het dekken van de patiëntgebonden kosten.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.