cure2.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Douche-brancard (€ 4.750)

De Stichting Ambulance Wens draait op een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers en organiseert vervoer in speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Voor het vakantiehuis van de stichting in Beekbergen wordt gevraagd om een bijdrage voor de aanschaf van een douche-brancard. Voor de doelgroep die de stichting bedient is het vaak niet meer mogelijk om thuis te douchen. Met de douche-brancard zou dat in het vakantiehuis wel mogelijk zijn. Er is in bijna elke provincie in Nederland een dependance van de stichting, waarmee de stichting landelijk bereik heeft. Het is voor het Innovatiefonds Zorgverzekeraars niet gebruikelijk dit soort aanvragen toe te kennen. Uit sympathie voor het werk van de stichting, de inzet van vrijwilligers daarvoor en omdat er sprake is van landelijk bereik, is besloten bij wijze van uitzondering een waarderingsbijdrage van € 4.750 ter beschikking te stellen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.