manzee.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

Optimalisatie van de landelijke hielprikscreening op adrenogenitaal syndroom (AGS) (€ 26.250)

In Nederland wordt sinds het jaar 2000 gescreend op AGS door het bepalen van 17-hydroxyprogesteron (17-OHP) in hielprikbloed. Er is hierbij sprake van relatief veel fout-positieve uitslagen, die leiden tot onrust en onnodige aanvullende diagnostiek. Binnen het laboratorium van het AMC is recent een methode ontwikkeld, waarmee in het hielprikkaartje meerdere hormonen tegelijkertijd gemeten kunnen worden. De hypothese is dat deze methode als 2e stap gebruikt kan worden om de AGS-screening te verbeteren, door het aantal fout-positieve uitslagen te verminderen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft besloten een pilot te financieren zodat de toegevoegde waarde van de nieuwe methode kan worden vastgesteld, waarna, bij positief resultaat, direct implementatie zal volgen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.