cure3.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Ik heb COPD, wat kan ik doen? Ondersteunen van COPD-patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden (€ 125.000)

Longfonds en Stichting Pharos hebben samen met NHG/CAHAG en V&VN tot doel gesteld om COPD-patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden te ondersteunen bij beter begrip van en goed omgaan met hun ziekte. Daartoe ontwikkelt Stichting Pharos, in nauwe samenwerking met inhoudsdeskundigen en de doelgroep, een praktijkgericht, visueel ingericht handboek ter bevordering van het zelfmanagement van deze patiënten en ter voorkoming van onderbehandeling of verkeerd medicijngebruik. De zorgverleners van deze patiënten worden betrokken bij de ontwikkeling van het handboek,  een handleiding en een training coachende vaardigheden gericht op ondersteuning van en het werken met het handboek. Het bestuur van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars onderschrijft dat het van belang is dat COPD-patiënten met beperkte gezondheidsvaardigheden worden ondersteund. Ook zorgverleners in de eerste lijn kunnen handvatten krijgen om deze patiënten beter te kunnen begeleiden. Het bestuur heeft daarom besloten voor het project een bijdrage van maximaal € 125.000 ter beschikking te stellen.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.