alzheimercentrum.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

De transitiecoach LVB: Ondersteuning voor licht verstandelijk beperkte jongeren die 18 jaar worden (€ 98.416)

Elk jaar worden ongeveer 6.000 jongeren met een lichte verstandelijke beperking (LVB) 18 jaar. Vanaf die dag worden zij geacht zelf keuzes te maken op belangrijke levensgebieden als werk, school etc. In hun ontwikkeling zijn zij echter vaak niet ouder dan een jaar of 12-13, en zijn zij nog helemaal niet klaar om op eigen benen te staan. Voor deze groep is ondersteuning bij de veranderingen die plaatsvinden als zij 18 worden daarom cruciaal. Om LVB-jongeren de meest optimale professionele ondersteuning te bieden, ontwikkelt Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, met input van LVB-jongeren, ouders en experts, de nieuwe functie ‘transitiecoach LVB’. De transitiecoach bereidt jongeren en ouders geleidelijk voor op de veranderingen in het leven en de zorg en betrekt hen zo goed mogelijk bij de besluitvorming hierover. Op die manier beoogt Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie barrières op het gebied van werk, school, vrijetijdsbesteding en wonen en zorg te verkleinen en de participatie en zelfredzaamheid van LVB-jongeren te bevorderen. Tijdens het project worden voorbereidingen getroffen voor brede uitrol van de methode.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.