cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

 

Stichting Q-Support: Borging beweegprogramma Q-koorts (€ 48.775)

Eind 2014 startte fysiotherapiepraktijk Schaijk in samenwerking met Q-Support en het Radboudumc met een specialistisch beweegprogramma voor Q-koortspatiënten. Vanaf de start van het beweegprogramma zijn de effecten ervan elke 13 weken in kaart gebracht. Het beweegprogramma wordt door fysiotherapiepraktijken in heel Nederland aangeboden, omdat ook Q-koortspatiënten verspreid over Nederland woonachtig zijn. Door de toegenomen aandacht voor Q-koorts hebben zich, tegen de verwachting in, in 2016 veel meer patiënten gemeld voor deelname aan het beweegprogramma. Q-Support heeft een bijdrage gevraagd om het beweegprogramma in de periode januari tot oktober 2017 te kunnen blijven aanbieden. In de tussentijd loopt het onderzoek naar de effectiviteit van het programma door. Het streven is daarmee vergoeding van het beweegprogramma te kunnen onderbouwen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars heeft een bijdrage van € 48.775 toegekend.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.