cure5.jpg

Verrassende, nieuwe
initiatieven tastbaar maken

St. Martin's Home: shower chairs and shower trolleys (€ 8.500)

Bij St. Martin’s Home op Sint Maarten verblijven circa 65 cliënten, die door 35 personeelsleden worden verzorgd. Veel van de cliënten kunnen niet zelfstandig staan en/of lopen en worden in bed gewassen. Om het welzijn van de cliënten te verbeteren wil men dat zij beter en vaker gewassen kunnen worden. Ten behoeve van 30 cliënten wil men daarom twee douchestoelen aanschaffen en ten behoeve van 15 cliënten twee douchebrancards. De verzorgers kunnen dan een betere houding aannemen, waardoor rugklachten worden voorkomen. Door verlichting van het werk krijgen verzorgenden meer ruimte voor aandacht en contact met de cliënten. Het zorgpersoneel zal een training krijgen in het gebruik van de nieuwe toestellen. Het Innovatiefonds Zorgverzekeraars en Fonds Sluyterman van Loo stellen hiervoor allebei maximaal € 8.500 ter beschikking.

Banner vierkant

Verbreding doelgroep Netwerken Integrale Kinderzorg (34.562)

In Nederland zijn er in de werkgebieden van de academische ziekenhuizen 7 Netwerken Integrale Kindzorg (NIK) in ontwikkeling, mede dankzij financiële ondersteuning van het Innovatiefonds Zorgverzekeraars. Samen vormen deze netwerken een landelijke structuur.

Lees meer...

Om u beter van dienst te zijn maakt het Innovatiefonds Zorgverzekeraars gebruik van cookies. Waarom? We leggen het u graag uit.